4X/DH: World Cup Schladming met 4 Vids

Bron: Dirty Pages

De finale van het World Cup circus vond dit jaar plaats in het Oostenrijkse Schladming. Geheel in traditie met de rest van het seizoen werd op vrijdag de finale van de 4X in de stromende regen verreden. Bij de dames was Anneke Beerten al zeker van de eindoverwinning, zodat ze geen risico nam en als tweede, achter Romana Labounkova, over de finish kwam. De wedstrijden bij de heren werden op het scherpst verreden, daar menigeen nog kans zag om een overwinning mee te pikken. Na hevig protest van Roger Rinderknecht na de halve finale, Romain Saladini had hem ingehaald door aan de verkeerde kant van een vlag voorbij te rijden, stond die laatste in de finale tegen Dan Atherton, Joost Wichman en Jakub Hnidak en wist deze zowaar te winnen!
De downhill werd onder iets drogere omstandigheden verreden, maar merkwaardig genoeg was het niet Sam Hill die op dit parcours imponeerde, maar Sam Blenkinsop. Voor de eindoverwinning had Greg Minnaar voldoende voorsprong op zijn rivalen Hill en Atherton om genoeg te hebben aan een 5e plaats.
Bij de dames mag het geen verrassing heten dat Rachel Atherton hier de wedstrijd naar haar hand zette en de wedstrijd en eindoverwinning binnensleepte.


Joost Wichman sterk rijdend en een finale plaats. Jammer van de valpartij!!!

DH 1st Sam Blenkinsop. Video van zijn winnende run >>>
DH 2nd Sam Hill. Video van zijn finale run >>>

4X finals vrouwen met Anneke Beerten video >>>
4X finals mannen met Joost Wichman video >>>