Filthy Trails 7 maart 2009

Een tijdje terug kreeg ik een redelijke gefrustreerde email van Mark Meisner met daarin de opmerking dat hij erg zijn had om foto's te gaan schieten maar dat het weer het af liet weten. Ik had eigenlijk ook wel zijn om te fietsen en moet eigenlijk ook eens aan het trainen slaan voor de Megavalanche, dus ontstond het idee om naar de Filthy Trails te gaan.

Het werd afgelopen zaterdag. Eerst even Mark opgepikt en toen op weg. Wij waren in de veronderstelling dat het goed droog zou zijn aangezien de vrijdag ervoor het weer goed was en de voorspellingen voor de dag zelf ook goed waren. Bij de entree bleek echter dat het de hele week had geregend. Iedereen die mij kent weet dat als er 1 druppel water uit de lucht komt, ik meteen anders ga rijden. Langzamer vooral.....

Gelukkig waren de trails vrijwel helemaal droog. Lang leve zanderige ondergrond!!!

Hieronder staan wat foto's van Mark Meisner. De foto van Mark zelf is genomen door Stainless Styles van de Filthy Trails zelf. En Mark: Onwijs bedankt!!!

Klik hier voor meer foto's van Mark Meisner op Pinkbike>>>
Klik hier voor de foto's van de Filthy Trails zelf (alleen even zoeken op datum naar 7 maart 2009)>>>


Filthy Trails March 2009 from Ilja van Bommel on Vimeo.

Ben:


Mark "ik maak kickass foto's" Meisner


Ikzelf (Ilja dus en ja...... Ik weet dat ik op jumps een racerstijl heb.....)


Red Bull Downstairs

Zeven Nederlanders en een Tsjech in Amsterdam op zoek naar bergen..! Na veel fietskilometers, was zondagmorgen te zien, dat wat in eerste instantie leek op een vergeefse missie in het als “vlak” bekend staande Nederland, uitliep op een compleet unieke en krankzinnige downstairs-race. Red Bull daagde 8 van ‘s werelds beste BMX en downhill mountainbikers uit het tegen elkaar op te nemen, in een aftands, afgesloten, elf-verdiepingen tellend gebouw, hartje Amsterdam. Amsterdam (NED). Niet ver van het trefpunt, Amsterdam Centraal Station, vonden de acht Olympiërs het hoogteverschil waar zij naar zochten. Onder leiding van Rob van den Wildenberg, vijfde bij de Olympische Spelen van 2008 in Beijing, betrad de groep fietsers van wereldklasse het voormalige POST CS gebouw om de sloop van het vervallen gebouw optimaal te benutten. De 400 meter lange race behelsde 11 verdiepingen, 324 traptreden en niet minder dan 50 verticale meters, van begin tot eind. “ Toen we de uitdaging aannamen om hier in een pand dat gesloopt wordt, te gaan racen, wist ik nog niet zo goed wat ik ervan moest denken. Kan je in Nederland eigenlijk wel downhillen? De steile, nauwe trappen en de al half gesloopte vloeren, waren ongelooflijk moeilijk te berijden: in tegenstelling tot het rijden over boomstronken, takken, wortels en andere natuurlijke obstakels, moesten we nu gebroken ruiten, kapotgemaakt isolatiemateriaal en overhangende kabels overwinnen”, lachte Ivo van der Putten (NED). De 22-jarige, vocht zijn weg naar een nipte overwinning in de finale, waar hij onderweg Bas de Bever (NED), Michal Prokop (CZE) en Joost Wichman (NED) versloeg, terwijl ze met z’n vieren tegelijk naar beneden raasden. De Tsjechische Red Bull rijder Michal Prokop, genoot van zijn bizarre afdaling over deze unieke track. “Toen de jongens me vroegen of ik in Amsterdam wilde racen, dacht ik dat ze een geintje maakten. Om eerlijk te zijn ben ik achteraf blij dat ik de trappen zonder kleerscheuren ben afgekomen. Een paar schaafwonden en blauwe plekken horen er natuurlijk bij.“ De rijders verlieten het gebouw net zo snel als ze gekomen waren, zich mengend tussen het publiek langs de grachten in het hart van onze hoofdstad, op weg naar de volgende ‘officiële’ race. Het POST CS gebouw is in 1968 officieel geopend door Prins Claus en heeft 6 jaar trouw dienst gedaan als Neerlands hoofdstedelijk postdistributiecentrum. Het huidige sloopproces wordt eind augustus afgerond, waarmee er plaats wordt gemaakt voor een modern kantorencomplex.

Resultaten (2 Races + Finale race Top 4 ) Red Bull DownStairs
1ste Ivo van der Putten NED BMX/22/Rijder Olympisch Team
2de Bas de Bever NED 40/Coach Olympisch Team/Wereldkampioen BMX
3de Michal Prokop CZE 27/Olympisch Team/2x Wereldkampioen Fourcross
4de Joost Wichman NED 4X/30/2x Europees Kampioen Fourcross
5de Rob van den Wildenberg NED BMX/26/5de Olympische Spelen 2008
6de Raymon van der Biezen NED BMX//22/Rijder Olympisch Team
7de Frank Heijne NED BMX/21/Rijder Olympisch Team
8ste Jurg Meijer NED BMX 4X/25/3de WK Fourcross 2007

Filmpje>>> (save as!!!)