NWD 9 premiere

079 SPECIAL: Update RBBD site

Bron tekst: Red Bull Backyard Digger

UPDATE: op 20 en 21 September is de Backyard Digger crew nog even teruggegaan naar Zoetermeer. Aangezien we met de officiële opening helemaal zijn weggeregend, moest de spot nog even 'afgemaakt' worden. Dat hebben we gedaan en hij ziet er nu echt geweldig uit! Meer dan de moeite waard om even een keertje langs te rijden... Het filmpje is gemaakt door Ilja van Bommel, een van de locals en degene die de spot heeft aangemeld om mee te beginnen.

We zijn op de Sweettrails in Zoetermeer begonnen met het terrein eens even goed vlakken. De bruikbare oppervlakte van de spot liep weg in een rietkraag en dat is gisteren eerst eens even goed horizontaal gemaakt en dat hééft een berg extra ruimte op geleverd!
De diggers hebben ondertussen de grote roll-in gereshapet en die is bloedmooi geworden. Inclusief een drop die goed te doen is, maar waar je wel een groot hart voor moet hebben! De roll-in voor de mediumlijn is nu ook weer goed te doen en aan de achterkant van het terrein ligt een gelikte kuipbocht om je snelheid te minderen.
De spot heeft nu een grote lijn met twee hele grote gaps die vanuit die brute roll-in gereden moeten worden. Bart Mol heeft de eerste avond dat ie af was laten zien, dat je maar twee pedaalslagen en een goede pump nodig hebt om 'm te clearen.
De mediumlijn is eigenlijk een hele dikke medium+ lijn geworden waar gelukkig een paar kleine hips tegenaan zijn gelegd, zodat je rustig je skills kan opbouwen zonder al je botten te breken.
Er tussendoor is een kiddy-lijn/pumplijn gemaakt, die nog niet helemaal af was toen de hoosbuien begonnen. Door die hoosbuien hebben we de spot niet helemaal af kunnen maken, maar we komen -als alles is opgedroogd- nog even terug naar Zoetermeer om de laatste hand aan deze killerspot te leggen.
Terrein
De Sweettrails zijn al een wat oudere spot die een goede makeover nodig had. De spot ligt ingeklemd tussen Snowworld en de fietscrossbaan van Zoetermeer.

Adres:
Buytenparklaan 10, Zoetermeer

Klik hier om rechtsreeks naar het artikel te gaan>>>