079-Crew steunt No Kidding

Onlangs werd ik zakelijk benaderd door een vrijwilliger van No-Kidding. Deze organisatie zet zich in tegen kindermishandeling, de gevolgen er van en de bewustwording van het publiek van de grootte van het probleem. Misschien komt het omdat ik sinds anderhalf jaar papa ben maar ik voelde me erg aangetrokken tot dit doel en vond dit iets voor de Sweettrails Crew. De Crew vond het ook een goed idee en zo is het gekomen dat de Sweettrails Crew No-Kidding gaat ondersteunen. Je moet hierbij denken aan het promoten van de naam, werving van donateurs en inzamelingsacties zoals bijvoorbeeld een deel van inschrijfgeld voor jams aan No-Kidding te schenken.Minimaal 107.200 kinderen tot 160.000 kinderen in Nederland leven in angst, raken geïsoleerd en lopen veel schade op. Kindermishandeling is een belangrijke oorzaak van o.a. schooluitval, criminaliteit, verslaving, zwerfgedrag, psychisch lijden, levensbedreigende ziekten en overlijden en kosten de maatschappij momenteel naar schatting één miljard euro per jaar.

NO KIDDING is een initiatief van Stichting Profit for the World’s Children en voert een confronterende campagne om de ernst en omvang van het probleem kindermishandeling in Nederland zichtbaar te maken. Dit is noodzakelijk om kindermishandeling te gaan herkennen en erkennen. Want kindermishandeling gebeurt onder onze neus. Bij jou in de straat, bij jouw kind in de klas, op de sportclub of in het zwembad. Recent onderzoek wijst uit dat per jaar minimaal 107.200 tot 160.000 kinderen worden mishandeld, vaak door iemand uit hun directe omgeving.

NO KIDDING vormt een netwerk van betrokken individuen en organisaties die opkomen voor de rechten van kinderen waar zij die niet krijgen. Gezamenlijk kunnen wij een maatschappelijke beweging op gang brengen die het taboe rondom kindermishandeling doorbreekt en kindermishandeling niet meer tolereert. Dat is geen liefdadigheid, maar onze verantwoordelijkheid.

Wil je meer weten over No-Kidding?
Surf naar www.no-kidding.nu>>>
Stichting Profit for the World’s ChildrenMike Aitken Benefit Jam Vid