079 SPECIAL: Roadtrip Gerco en Jelmer (+vid)

Lowwlife……….


Dinsdag avond koninginnennach,


Ik heb lekker een hap gegeten met een goede vriendin. Het is nu 10uur in de avond en ik ga nog even checken bij Jel hoe ver hij is. Aangekomen bij hem is hij druk aan druk aan het pakken en bedenk ik bij mezelf dat ik nog geen ene reet gedaan heb, terwijl we morgen al op roadtrip gaan naar focking Germany! Met z’n drieen checken we de caravan, die er thanks 2 Pa Bert fully equipped bij staat. Denise zegt: ik wou dat ik met jullie mee kon!
En terecht want we gaan een mega avontuur tegemoed...

Jelmer gaat natuurlijk weer op pad en gaat flink aan de party met marly in Utrecht.. Wat een wous… We maken nog even aan date voor de volgende ochtend om half 11.
Ik chill ‘m nog even met denise and she’s so sweet!

Woensdag konninginnnendag, ready for takeoff!!,


10:30.
Ma Carla zegt: ahhh laat ‘m nog ff slapen... Waarop pa Bert zegt: 's-avonds een vent 's-ochtends ook een vent! Dus ik beluit om hem wakker te maken.
Eenmaal boven op zijn kamer ligt hij natuurlijk nog te lapen.
Dus ik zeg: HET IS VAKANTIE OUWE!

We pakten al onze shizzles in en we rijden met mach 10 Zoetermeer uit.
7 uur later en een masive stickerjob verder, komen we eindelijk aan in Weiterstadt.
Onze home town for the next few days.

We staan hier op de B-camping maar achteraf blijkt dit de hotspot of the campside te zijn. We staan hier alleen maar tussen Duitser, Denen, Letten en polen en hebben al na 5 mintuten ruzie met onze deense buurman omdat dezzie (Desmond.) tegen zijn caravan aan staat te chillen, Die samen met Bo onze voortent kwam tunen..
Die avond zijn Bo en Dezzie de hele avond blijven chillen en hebben er gelijk een Classic avondje van gemaakt.


Donderdag inschrijf/trainingsdag,

11:30.
Ahhhhg, keienkop!
Eerst maar ff de track checken, 3e stuk oefff looks tricky.
Ik hoop dat ’t goed komt.
Ingescheschreven een paar landentrainingen gechecked.
Om 15:45 was het onze beurt.
Voor mij was het nu al spannend, hoe zou Jelmer trainen?
Ik weet dat Jelmer meestal na 4 rondjes een track wel door heeft.
Ik heb nog met veel mensen gesproken, en na 1,5uur kwam Jelmer weer terug van de baan en vertelde me dat hij lekker de shit ownde.
Na wat drankjes en hapjes zijn we rond een uur of 2 in slaap gevallen!

Okay! Next day! Vrijdag Cruiserrrday!!

Oh shit 10.30u 22c lekker weertjuh!!
It’s Bo day!! Nog een korte trainingsessie! Wel een beetje wackey! Vanwege de booz vorige avond maar that’s ok! Nu was het eindelijk tijd voor de cruiserraces, dit is waarvoor we gekomen zijn…
We hadden 1 favoriet en dat was Bo klein Hesselink… In de manches en de kwart en halve won ie alles! So he was looking good for the finals!!

We hebben onze longen eruit geschreeuwd, serieus…Maar het was zeker klessik.
Hij was echt slecht weg en kwam als laatste uit de gate..na een goede inhaal race kwam ie als vierde over de finish..
De rest van de dutchies kan je ergens anders wel checke!
We hebben na de races lekker een hapje gegeten op de track en zijn naar de caravan gegaan om even te chille…
21.00 kwamen bo en dezzie ons halen en zijn we naar de partytent gegaan die avond is het helemaal los gegaan wat een madness! Helaas weten de duitsers niet wat partyen is dus hebben we er zelf maar een feestje van gemaakt! We hebben Bo z’n result echt big time gevierd! Met alle gevolgen van dien……..

Zaterdag challenge day!
We hebben weer lekker uitgechilld! Bakkertje gepakt boodschapies gedaan en rond een uur of 14.00 naar de baan gegaan om naar dezzie te kijken! Ow man die gast had een goal, de pro sectie…
Helaas heeft ie de motos niet gesurvived maar de prosectie heeft ie gedaan en in de 3e manche maakte hij zelfs een dikke table over de laatste van de pro sectie (Klessik!)
De rest van de club hebben we niet gezien want toen we kwamen lagen ze er allen uit.

's-Avonds was partytime again en shit wat zijn we weer los gegaan! Eerst hebben we een drankje gedaan met steffie marz uit Duitsland, Jelmer moest de volgende dag biken dus hij chillde hem later met bo, ik ben op pad gegaan in Darmstadt met John Welten, Nicolai nogwat, en my girl Tatjana Shocher uit Zwitserland..
Uiteindelijk lag ik om half zeven in bed terwijl jelmer er om 07.00 weer uit moest whahaha…
We hebben allebei misschien 4 uurtjes geslapen maar what the fuck gezelligheid kent geen tijd!!

Zondag: finally the main event!
Ik schrok rond half elf wakker en dacht fuck jelmer!!!
Ik heb me aangekleed en naar de baan gegaan, eenmaal aangekomen merkte ik dat ik maar twee moto’s gemist had! Dus Fashionably late zullen we maar zeggen…
Wat voelde ik me kut zeg…nooit meer alcohol whahhahaha!
Jelmer heeft uiteindelijk 4-4-4 in de manches gereden… dus door naar de 1/16 finale jeah!!
De spanning was voor mij echt niet meer te houden en ik had het gevoel dat ik nog zenuwachtiger was dan jelmer zelf, Jelmer had een goeie gate en vertok van startplaats 8…wat ondertussen standaard is…eerste corner kwam ie als 3e uit (Jeeeeeaaaahh!)
Dit kon niet meer stuk dus door naar de 8e finales!

Jel gaf aan dat ie helemaal leeg was dus ik had niet echt goede hoop maar toch!!!!
Okay aan de gate en natuurlijk again startplaats 8 hahaha…redelijke gate en eerste bocht uit gelijk 4 zag er goed uit…tweede corner een klein beetje wijd en een mannetje binnendoor die hem gelijk klem zette 6e en helaas was de tank toen leeg…jammer maar helaas de EK was over en voorbij maar goed toch een goed resultaat!

Die dag hebben we echt nog top races gezien en lekker corona’tjes gecronken op de tribune dus perfect!!
's-Avonds waren de meeste al vertrokken en hebben we nog een street sessie gereden in Weiterstadt maar voor de rest echt boring, afgezien van wat vermaak aan drie 17-jarige meisjes waaraan ik vertelde dat ik straatmuziekkant was whahaha!


Maandag: Take off to Bochum!!!

's-ochtends in pakken en wegwezen...ik werd wakker en jelmer was echt al een eind opgeschoten...rond 11.00 reden we weg richting bochum zo’n 250km voor een vette trailsessie en ik denk dat dit de beste trails in de weide omtrek zijn deze gasten snappen het gewoon...die dirts lopen!! We waren een beetje tired van de trip dus uiteindelijk maar 2 uurtjes gerolld…
Uiteindelijk zijn we gestrand op een camping in essen waar we na een frankfurter worst en some booz kennis hebben gemaakt met de lokale bevolking (wat een sympathieke lui zijn die duitsers zeg!!) Later op de avond nog een filmpje gecheckt en uiteindijk op de bank in slaap gevallen haha Lowwlife!!!

Dinsdag Bochum city tour en late afternoon trailsessie,

We hebben 's-ochtends eerst lekker uitgeslapen (Op het bankje tjawel!) en lekker ontbijtje in de stad gedaan daarna hebben we een sort of citytrip gedaan en een beetje op de universiteit kippen gespot. Eind van de middag zijn we weer naar de Trails in Bochum gegaan waar we samen met de locals een dikke sessie hebben gezet. De footage kan je checken! De lijnen lopen er perfect en alles is downhill dus dikke shit! We hebben hier tot een uur of 21.00 gechilld, we zijn daarna weer naar de caravan gegaan en hem lekker gechilld tot in de late uurtjes…

Woensdag Trip to winterberg

We zijn wakker geworden en de shizzles ingepakt vaarwel gezegd tegen onze opabuurman die niet wist wat hem overkwam en alles ganz geil vond! Het enige wat wij ganz geil aan hem vonden was zijn Audi haha…
Na een laatste checkup zijn we om 12.00u weggereden richting winterberg..dit is ongeveer 150km maar dan wel bergop met een caravan en een 1.6 mitshubishi Carisma trekkracht net genoeg…dus we hebben er bijna 3 uur overgedaan, tegen eind van de middag kwamen we aan in winterberg we hebben als een speer de caravan gedropt op de camping van een aftandse bitch die echt niet lief is…dus als je nog van plan ben naar winterberg te gaan neem alsjeblieft een andere camping…tenzij je van oude vrouwen met haar op de tanden houdt…!
We hebben de bikes gepakt en de surrounding gecheckt, Op het eerste gezicht lijkt het allemaal vet maar al snel kwamen we erachter dat heuvel op lopen niet echt ons ding is.. je word er moe van! En omdat we low budget wilde blijven en een skiliftpas voor alleen een uur echt wacky is hebben we het lopen maar geaccepteerd..we hebben eigenlijk alleen in het funpark lol gehad met een sort dirt waar de lip van hout is…Wederom nieuwe vrienden gemaakt en s├ívonds met een halve fles bacardi het parkje aan de voet van de berg geownd met een paar dikke bochten transfers haha sick!
Maar eigenlijk was er gewoon geen reet te doen in de avond dus lowlife een beetje bij de caravan gehangen..cracky!

Donderdag: do we stay or will we go!

Na een kort overleg hebben we besloten om Winterberg te laten, en nog een final stop te maken in Belgie voor de e19 trails…
We hebben alle gear ingepakt en rond 11 vertrokken voor de 250km trip richting Antwerpen,
Jel heeft gereden en ook al had ie voor de trip nog nul caravan towing experience…nu is ie pro! Hij heeft er zelfs zijn hobby van gemaakt whahaha!
Om 14.30 kwamen we aan op de camping in schoten (net boven Antwerpen) De camping was denk de mooiste camping van de trip alles netjes en schoon en vlakbij een visvijver…helaas mocht je er niet zwemmen!
Die dag was het echt hot! We hebben nog wat shizzles gekocht bij de local supermarkt, waaronder een traitje cheap ass bier, en food voor s├ívonds. Om 17.30 zijn we naar de e19 gereden voor een late night session, het was nog steeds super warm en zeker daar in het dal,Waar we overigens niet de enige waren, want er zaten ook nog zo’n 5000 muggen!!
We hebben de hele avond tot sundown gereden en gechillt metwat locals waaronder dries en fabio…en we hebben het zeer plezant gehad!
Tegen 23.00 waren we weer in de caravan onder de muggenbulten en bruises, we hebben nog even een dinertje in elkaar geflanst en wat booz gedronken op onze vacation…want die was morgen weer over!

Vrijdag: Time to go home!!
Ai ai ai katertje....en niet eens van de booz, maar ik denk gewoon om weer naar huis te gaan, we hebben het rustig aan gedaan en rond 14.00 naar huis gereden waar we om 16.00 aankwamen (wat file hier en daar) pa bert z’n waggie gecleant en daarna afscheid genomen…de roadtrip wat teneinde maar super dope!!

We willen nog even wat props uitdelen aan een aantal mensen om te beginnen:
Pa Bert (voor uitlenen van caravan en waggie) echt super chill!!!
Ma Carla (for taking good care) Ma carla de nasi was top!! Thx allot!!
All the locals
Bo en desmond
Ilja (voor het in elkaar zetten van de flick!)
En iedereen die we nog vergeten zijn!!

Ok cu…keep riding ciao ciao
Jelmer & Gerco


Put your sound up!!! (edit door Ilja)

2008 Empire of Dirt course layoutBekijk hier het filmpje van de 2006 editie!!!

RED BULL - Empire of Dirt

Heath Pinter BMX Jam Vid

Een tijdje terug was er al een populaire vid van deze trails met de titel "Fox Trails". Dit zijn de trails van pro Heath Pinter. Hier dan een videootje van een jam op deze strakker dan strakke trails