Helmet cam Beijing 2008 bmx track

Rij even gezellig mee met Mike Day. Riders ready.......


Beijingbmx.com: A Lap Around the Beijing BMX Track with Mike Day from Loopd Network on Vimeo.

Geen plak voor Oranje-BMX'ers

Bron: nos.nl

Rob van den Wildenberg was de enige Oranjeklant die zich op de vroege vrijdagochtend wist te plaatsen voor de finale van het BMX'en. Hij kon zich echter niet mengen in de strijd om de medailles en finishte als vijfde. Het goud ging naar regerend wereldkampioen Maris Strombergs, die de Amerikanen Mike Day en Donny Robinson aftroefde.

Van den Wildenberg is dit seizoen een 'slow starter', die het moet hebben van het tweede deel van de race. Aan een inhaalrace kwam hij echter niet toe, want net toen hij aanzette gingen vlak voor hem drie rijders onderuit. Van den Wildenberg moest uitwijken en kon nooit meer de aansluiting met de koplopers vinden.

Raymon van der Biezen miste de finale op één punt. Na twee halve-finale-heats vond 'Bies' zich terug op de zesde plaats. In de afsluitende heat nam hij alle risico's en prompt won hij die race. De volgorde achter hem pakte echter ongunstig uit.

Franse dubbel
Bij de dames slaagde Lieke Klaus er net niet in de eindstrijd te bereiken. Na twee van de drie heats stond de jongeling nog knap derde (de eerste vier gingen naar de finale), maar na haar vijfde plek in de laatste run kwam ze een punt tekort op de nummer vier.

In de finale toonde Anne-Nicole Chausson zich de sterkste. De Britse topfavoriete Shanaze Reade, die in de aanloop naar de finale al drie keer het asfalt van dichtbij had bekeken, ging in een ultieme poging om de Française te achterhalen opnieuw onderuit en miste het podium. Het zilver ging naar Laetitia le Corguille uit Frankrijk, het brons was voor de Amerikaanse Jill Kintner.

Video halve finales Van der Biezen>>>
Video halve finales Lieke Klaus>>>
Video mannen finales met Van den Wildenberg>>>